blog

25 juni 2021: take your dog to work day

Goed nieuws voor alle hondenliefhebbers want op 25 juni is het internationale ‘Take your dog to work day’. Een superidee!

Het initiatief is overgewaaid uit de VS waar Pet Sitters International in 1999 voor het eerst een ‘Take your dog to work day’ organiseerde. Wereldwijd zijn er nu tal van bedrijven die op deze dag hun werknemers stimuleren om hun hond mee te nemen naar het werk.

Uit onderzoek blijkt namelijk dat de aanwezigheid van een vrolijke viervoeter op kantoor zorgt voor stressvermindering, betere productiviteit, inspiratie, meer contact tussen collega’s, minder ziekteverzuim en het zou helpen om nieuw talent aan te trekken en krikt het imago van het bedrijf op.

Waarom je hond meenemen naar kantoor een goed idee is

Kan iedere hond mee naar de werkvloer?

Voordat je je trouwe viervoeter zomaar meeneemt naar kantoor overleg je best even met je werkgever. Check ook even of er iemand bang is voor honden en of er collega’s zijn met een hondenallergie. Hierrond worden dan best op voorhand afspraken gemaakt.

Niet elke hond is geschikt voor op kantoor. Op de werkvloer krijgen de honden aandacht van verschillende mensen. Het is daarom belangrijk dat je hond erg sociaal is. Daarnaast is het handig als je hond ook rustig kan zijn en zichzelf een beetje kan vermaken. Neem best geen hond mee die agressief is naar andere honden toe. En vooral, kijk naar het gedrag van je hond; soms wil hij met rust gelaten worden, respecteer dit dan ook.

Ga ook even na of de werkvloer ‘hondproof’ is en of er bijvoorbeeld geen losse draden rondslingeren. En vergeet zeker niet de favoriete speeltjes van je hond, zijn mand en lekkere Boomy snacks mee te brengen.

Zorg best voor een alternatief plan zodat je je hond kan laten ophalen moest hij toch onverwacht tekenen van stress vertonen. Laat zeker je hond nooit alleen in je wagen terwijl je op het werk bent.

Minder stress – minder ziekteverzuim

Wetenschappers hebben ontdekt dat het gelukshormoon oxytocine aangemaakt wordt wanneer hond en mens elkaar aankijken of bij elkaar in de buurt zijn. Misschien ken je dat gevoel wel wanneer je je hond observeert en uitvoerig knuffelt? Een soort van vlinders in je buik? Je hond voelt dit ook!

Door de aanmaak van oxytocine wordt stress verminderd. Bij fysiek contact met je hond neemt bovendien de bloeddruk en het niveau van het stresshormoon cortisol af. Je komt tot rust en bent dan beter in staat om met stressvolle situaties om te gaan. Aangezien stress één van de grootste veroorzakers van ziekteverzuim is, heeft een hond op kantoor vast een goede invloed op het aantal ziektedagen.

Een betere werksfeer

Een hond op kantoor zorgt voor een gezelligere en levendigere werksfeer. De talrijke ‘ohh’s’ en ‘hoe schattig!’ leiden ongetwijfeld tot grappige conversaties onder collega’s. Je lacht even om zoveel schattigheid en cuteness en gaat dan weer door met je werk. Kortom, een hond op kantoor zorgt voor een enorme impuls aan positiviteit.

‘Samen’ een luchtje scheppen

Je viervoeter zorgt ervoor dat je dagelijks minstens 3 keer even je neus kan buiten steken want hij moet natuurlijk regelmatig uit gelaten worden. Dit verplichte ‘uitje’ zorgt voor een korte afleiding waardoor je je nadien weer beter kan focussen en productiever verder aan de slag kan.

Voor grotere bedrijven, waar collega’s elkaar vaak minder frequent spreken, is samen de hond uitlaten een goede manier om elkaar beter te leren kennen. Het verkleint vaak de afstand tussen collega’s die iets introverter zijn. Bovendien zorgt een rondje met de hond vaak voor creatieve ideeën.

Goede gespreksopener

Een hond op kantoor is altijd een goede gespreksopener en niet alleen onder collega’s. Sollicitanten voelen zich onmiddellijk op hun gemak als een enthousiaste viervoeter hen hartelijk ontvangt. Ook bij potentiële klanten of andere bezoekers is een huisdier vaak een dankbaar onderwerp om het gesprek op een positieve manier op gang te trekken.

Inspiratie, creativiteit en ‘branding’

Je verzamelt ongetwijfeld meer likes en volgers als je de charme van je hond gebruikt op de social media kanalen van je bedrijf. Op die manier krijg je een hoop positieve commentaar en toffe reacties van huidige en potentiële klanten. Het krikt bovendien het imago van het bedrijf op.

 

nog een stapje verder: een kantoorhond in dienst

De kantoorhond trippelt langzaam het bedrijfsleven binnen. Meer en meer bedrijven omarmen het fenomeen. Ook wij bij Muva hebben 2 kantoorhonden in dienst. Onze heerlijke pup Tirza en onze stoere labradoodle Happy maken dagelijks de werkvloer ‘veilig’ en zijn onze professionele Boomy testers van dienst.

Zij functioneren bij ons als ‘ontspanningsmanagers’. Tirza en Happy zorgen ervoor dat we allemaal voldoende buitenlucht krijgen, zorgen voor de nodige afleiding en voldoende gelukshormoon oxytocine op kantoor. Allemaal goed voor onze mentale gezondheid!

Mag jij je hond meenemen naar kantoor? 

Vind jij dit een beestachtig goed idee en neem jij je hond op 25 juni ook mee naar kantoor?

Plaats dan zeker een fotootje op onze website https://www.boomy.be/boomy-club/

 

Onze Boomy producten zijn verkrijgbaar in de betere dierenspeciaalzaak en gespecialiseerde dier- en tuincentra in jouw buurt.

  • Allergeen- & glutenvrij
  • Natuurlijk
  • Voor honden, paarden & katten