Op campingtrip met je viervoeter - Boomy
Word verdeler

Home | Blog | Algemene informatie | Op campingtrip met je viervoeter

Op campingtrip met je viervoeter

Niets zo leuk als een avontuurlijke campingtrip. Heb je een hond? Pak hem gerust mee! Samen spelen in het bos, wandelingetjes maken, ravotten in de natuur… het hoort er allemaal bij. Maar wat pak je allemaal mee? Je vindt het antwoord terug in deze blog. Zo kan jij zonder zorgen gaan kamperen met je hond.

Wat neem je mee?

Verzamel tijdig alle spullen van je hond, want je viervoeter heeft stiekem best veel nodig. Enkele standaarddingen zoals hondenvoeding, een leiband, hondenpoepzakjes, eventueel de nodige medicijnen… zijn onmisbaar.

Neem zeker zijn favoriete smaak geperste hondenbrokken van Boomy mee. Deze kan je eventueel aanvullen met de heerlijke Boomy maaltijdworst, ook handig voor onderweg. En vergeet geen voorraadje Boomysnacks in te pakken, zodat je hem ook op vakantie heerlijk kan verwennen. Zorg er onderweg en ter plaatse voor dat je hond steeds voldoende kan drinken. Zeker bij warm weer is dit een must. Vergeet dus niet zijn drink- (en eetbak) in je valies te steken.

Daarnaast is het handig om zijn lievelingsspeelgoed mee te nemen. Of een bal, want samen een balspelletje doen is altijd leuk! ’s Nachts kan het vaak afkoelen. Daarom is het raadzaam om zijn deken, kussen of mand mee te nemen. Ook kan een bench nuttig zijn zodat je vriend altijd even een rustig en veilig plaatsje kan opzoeken. Dit hangt natuurlijk af van hond tot hond. Tot slot is het heel belangrijk om de documenten van je hond niet te vergeten. In het slechtste geval moet je met je hond naar de dierenarts en heb je deze nodig. Zoek daarom ook op voorhand contactgegevens op van de dichtstbijzijnde dierenarts.

Campingplek en autorit

Elke camping heeft zijn eigen regels. Het is belangrijk om je hieraan te houden. Weet dus op voorhand wat wel en niet mag op de camping. Zorg er ook voor dat je huisdier voldoende plaats heeft om te slapen. In een tent kan het warm worden, zeker in de zomer. Indien mogelijk is het zeker aan te raden om een slaapplek in de schaduw te voorzien. En hou de campingplaats netjes dus zorg ervoor dat je steeds hondenpoepzakjes bij je hebt.

Neem tijdens de autorit voldoende stoppauzes. Zo kan je hond tijdig zijn boodschap doen en eventjes wat rondwandelen. Dat is trouwens ook goed voor jezelf. Belangrijk is dat je voldoende drinken en eten voorziet in de auto. Hint: boomy brokken en snacks! Een file of ongeluk is snel gebeurd. Liever te veel meenemen dan te weinig. Probeer je hond zo comfortabel mogelijk te laten zitten/liggen in de auto. Een bench is het meest veilig. Zorg er ook voor dat je hond voldoende afleiding heeft om verveling te voorkomen. Leuk hondenspeelgoed of een hertengewei om op te knabbelen kan wonderen doen.

Checklist

Nog even een extra tip. Maak een checklist met alles wat je nodig hebt voor je hond zodat je deze kan afvinken. Op die manier vergeet je niets.

Wat je ook gaat doen, een campingtrip is de ideale vakantie om de band met je hond te versterken. Met deze tips ben je er helemaal klaar voor!

Terug naar overzicht

Join the Boomy Club

Enkele kiekjes van onze pawfriends.

boomy club

Blue Diamond

boomy club

Merijn

boomy club

Snuffel

boomy club

Nills 23

boomy club

Piepke. Kjento

boomy club

Pico

boomy club

Mila

boomy club

Diesel

boomy club

Vic

boomy club

Beaux

boomy club

Talya

boomy club

Luna,Rex, Umi, Bowie

boomy club

Aster

boomy club

Nina

boomy club

Bengel

boomy club

Pluto

boomy club

Shadow

boomy club

Nami

boomy club

Happy