24 juni 2022: take your dog to work day - Boomy
Word verdeler

24 juni 2022: take your dog to work day

Goed nieuws voor alle hondenliefhebbers want op 24 juni is het internationale ‘Take your dog to work day’. Een superidee!

Het initiatief is overgewaaid uit de VS waar Pet Sitters International in 1999 voor het eerst een ‘Take your dog to work day’ organiseerde. Wereldwijd zijn er nu tal van bedrijven die op deze dag hun werknemers stimuleren om hun hond mee te nemen naar het werk.

Uit onderzoek blijkt namelijk dat de aanwezigheid van een vrolijke viervoeter op kantoor zorgt voor stressvermindering, betere productiviteit, inspiratie, meer contact tussen collega’s, minder ziekteverzuim en het zou helpen om nieuw talent aan te trekken en krikt het imago van het bedrijf op.

Waarom je hond meenemen naar kantoor een goed idee is

Een betere werksfeer

Een hond op kantoor zorgt voor een gezelligere en levendigere werksfeer. De talrijke ‘ohh’s’ en ‘hoe schattig!’ leiden ongetwijfeld tot grappige conversaties onder collega’s. Je lacht even om zoveel schattigheid en cuteness en gaat dan weer door met je werk. Kortom, een hond op kantoor zorgt voor een enorme impuls aan positiviteit.

‘Samen’ een luchtje scheppen

Je viervoeter zorgt ervoor dat je dagelijks minstens 3 keer even je neus kan buiten steken want hij moet natuurlijk regelmatig uit gelaten worden. Dit verplichte ‘uitje’ zorgt voor een korte afleiding waardoor je je nadien weer beter kan focussen en productiever verder aan de slag kan.

Voor grotere bedrijven, waar collega’s elkaar vaak minder frequent spreken, is samen de hond uitlaten een goede manier om elkaar beter te leren kennen. Het verkleint vaak de afstand tussen collega’s die iets introverter zijn. Bovendien zorgt een rondje met de hond vaak voor creatieve ideeën.

Goede gespreksopener

Een hond op kantoor is altijd een goede gespreksopener en niet alleen onder collega’s. Sollicitanten voelen zich onmiddellijk op hun gemak als een enthousiaste viervoeter hen hartelijk ontvangt. Ook bij potentiële klanten of andere bezoekers is een huisdier vaak een dankbaar onderwerp om het gesprek op een positieve manier op gang te trekken.

Inspiratie, creativiteit en ‘branding’

Je verzamelt ongetwijfeld meer likes en volgers als je de charme van je hond gebruikt op de social media kanalen van je bedrijf. Op die manier krijg je een hoop positieve commentaar en toffe reacties van huidige en potentiële klanten. Het krikt bovendien het imago van het bedrijf op.

nog een stapje verder: een kantoorhond in dienst

De kantoorhond trippelt langzaam het bedrijfsleven binnen. Meer en meer bedrijven omarmen het fenomeen. Ook wij bij Muva hebben 2 kantoorhonden in dienst. Onze heerlijke pup Tirza en onze stoere labradoodle Happy maken dagelijks de werkvloer ‘veilig’ en zijn onze professionele Boomy testers van dienst.

Zij functioneren bij ons als ‘ontspanningsmanagers’. Tirza en Happy zorgen ervoor dat we allemaal voldoende buitenlucht krijgen, zorgen voor de nodige afleiding en voldoende gelukshormoon oxytocine op kantoor. Allemaal goed voor onze mentale gezondheid!

Mag jij je hond meenemen naar kantoor? 

Vind jij dit een beestachtig goed idee en neem jij je hond op 24 juni ook mee naar kantoor?

Plaats dan zeker een fotootje op onze website https://boomy.be/boomy-club/