5 redenen waarom honden kieskeurige eters zijn - Boomy
Word verdeler

5 redenen waarom honden kieskeurige eters zijn

Eet je trouwe viervoeter zijn maaltijd niet altijd op? Is hij kieskeurig? Dit kan een onschuldige oorzaak hebben of er kan een groter achterliggend probleem zijn. Hieronder 5 redenen waarom je hond kieskeurig zou kunnen zijn.

1. De brokken zijn niet meer lekker

Een vrij onschuldige reden waarom je maatje zijn brokken niet (meer) opeet, is dat hij de brokken niet (meer) lekker vindt. Soms veranderen producenten de samenstelling van de brokken waardoor je vriendje ze plots niet meer wil eten. Dan probeer je best nieuwe brokken uit. Je kan ook een klein beetje zalmolie van Boomy over zijn eten verdelen. Deze olie voegt een extra smaak toe waardoor het eten aantrekkelijker wordt.

2. Geen tafelrestjes of te veel snacks

Een kieskeurige hond creëer je soms zelf. Als je viervoeter regelmatig restjes van tafel krijgt, wil hij vaak zijn brokken niet meer opeten. Je kan het vergelijken met kiezen tussen groenten en fruit (hondenbrokken) of frietjes (tafelrestjes). De keuze is dan snel gemaakt! Geef je speelmaatje dus liever geen restjes van tafel. Ook als je te veel snacks tussendoor geeft, eet hij minder brokken want zijn eetlust kan hierdoor verminderen.

3. Stress of ongemak

Als je maatje nerveus is of zich ongemakkelijk voelt, kan je dit merken aan zijn eetpatroon. Kijk maar eens naar jezelf, jij eet ook minder of zelfs niet als je stress ervaart. Dit geldt ook voor je trouwe viervoeter. Ook van veranderingen kan je hond ongemakkelijk worden. Probeer daarom steeds de oorzaak van zijn nervositeit te achterhalen en stel hem gerust.

4. Tand- of tandvleesproblemen

Tandproblemen komen regelmatig voor bij huisdieren. Je maatje wil wel eten, maar heeft te veel last van zijn tanden. Hij speelt dan vaker met zijn eten of maakt mondbewegingen bij zijn eetbakje. Als je dit merkt, contacteer dan zeker je dierenarts.

Het is altijd beter om te voorkomen dan te genezen. Geef je trouwe viervoeter daarom regelmatig een dental snack, zoals de tandenpoetser van Boomy.

5. Onderliggende ziekte

Heeft je vriendje geen eetlust? Dan is hij misschien wel ziek. Hij heeft mogelijk last van de griep of een verkoudheid. Misschien heeft hij een infectie of een stofwisselingsziekte. Er kan een onschuldige of juist ernstige oorzaak zijn. Raadpleeg steeds je dierenarts wanneer je denkt dat je trouwe maatje ziek is.

Als je viervoeter een kieskeurige eter is, betekent dit niet meteen dat er iets ernstigs aan de hand is. Contacteer wel je dierenarts als je kameraad na enkele dagen geen verbetering vertoont. Zo kunnen jij en je maatje zo lang mogelijk van elkaar genieten.