Een dog-proof kerstfeest - Boomy
Word verdeler

Een dog-proof kerstfeest

De kerstperiode … een heerlijke tijd, vol warmte en gezelligheid, veel lichtjes, een lekker kerstdiner en onnoemelijk veel cadeautjes onder de kerstboom! De feestdagen kunnen soms ook een stressvolle periode zijn, zowel voor jou als voor je huisdier. Wij hebben een aantal do’s en don’ts opgelijst om jullie optimaal te laten genieten van een schitterende en veilige Kerst!

Do’s

Kerstcadeautjes

Het is ieder jaar weer spannend om te ontdekken welke cadeautjes je familie of vrienden met veel liefde en zorg voor jou hebben uitgekozen. Ook je geliefde viervoeter vindt die mooie, kleurrijke en blinkende pakjes onder de kerstboom interessant. Voorzie dus zeker een speciaal cadeautje voor je trouwste vriend: een pakket heerlijke snacks van Boomy is ideaal.

Routine

Routine is voor huisdieren van groot belang. Probeer daarom tijdens de kerstdagen de dagelijkse routine aan te houden. Uitlaten op dezelfde momenten, eten geven op het juiste uur, … zal het welbevinden van je vriend alleen maar ten goede komen.

Veilige plaats

Tijdens de feestdagen is het vaak drukker en rumoeriger dan anders. Wij vinden dit  fijn en gezellig, maar voor onze huisdieren wordt het soms allemaal een beetje te veel. Je viervoeter zal niet goed begrijpen waarom je ineens zo druk bezig bent met je kerstdiner en hoe het komt dat er zoveel mensen over de vloer komen. Denk er dus aan om een veilig en rustig plaatsje in huis te voorzien waar hij gemakkelijk heen kan trekken wanneer hij even weg wil van het feestgedruis. Plaats zijn vertrouwde bench of mandje dan daar.

Don’ts

Kerstboom of een alternatief?

Bij Kerstmis hoort een versierde kerstboom. De meeste honden vinden de geur van een ‘echte’ kerstboom interessant en zullen proberen hun sporen na te laten door er tegen te plassen. Zorg er dus best voor dat je hond niet bij de kerstboom kan of plaats een hekje.

Zet je kerstboom bij voorkeur in een hoek of plaats waar je hond niet te veel langs wandelt, zodat hij deze niet per ongeluk kan omduwen. Zet hem zeker niet naast de eet- of drinkbak. De boom kan bespoten zijn en de naalden kunnen maag- en darmklachten veroorzaken. Houd de stofzuiger of kruimeldief dus al maar in de aanslag!

Giftige kerstplanten

Onze meest populaire kerstplanten zoals hulst, maretakken en de prachtige kerststerren zijn giftig voor honden. Als je je huis hiermee versiert, zet ze dan zeker op een veilige plek.

Daarnaast zijn er ook een aantal lekkernijen niet geschikt voor je viervoeter. Geef je hond geen druiven, rozijnen, chocolade, alcohol, zout eten, eten met veel suiker, gekookte botten, avocado, look en ajuin. Elke hondenliefhebber kent dit lijstje waarschijnlijk wel al vanbuiten, maar je vrienden of familie zonder huisdieren weten dit misschien niet. Zet de schaaltjes met feestelijke hapjes dus niet zomaar onbewaakt op tafel. En geef je beste vriend zeker een smaakvolle Boomy snack.

Vuurwerk

Honden vinden vuurwerk allesbehalve leuk. Ze zijn er bang van en kunnen helemaal in paniek geraken. Wanneer er in de buurt vuurwerk afgestoken wordt, hou je viervoeter dan binnenshuis en probeer hem af te leiden met een speeltje of een Boomy kauwstick. Let erop dat hij niet kan ontsnappen. Dit geldt ook voor dieren die spijtig genoeg buiten moeten blijven. Zorg dat de ren goed afgemaakt is en dat je hond zich niet kan verwonden wanneer hij in paniek moest geraken en zou willen uitbreken.

Laat op oudejaarsavond je hond uit vóór 22.00 uur en hou hem steeds aan de leiband zodat hij niet kan wegrennen wanneer er toch onverwacht een vuurpijl de lucht in gaat. Als je kerstavond of oudejaarsavond op locatie viert, ga dan na of je je hond mag meenemen of zorg anders voor een leuke hondensitter die je hond al kent. Op die manier kan hij lekker in zijn vertrouwde omgeving blijven en is er iemand die hem kan geruststellen tijdens het vuurwerk.

Met deze tips zullen jullie ongetwijfeld samen heerlijk kunnen genieten van de feestdagen! Het hele Boomy-team wenst alle dieren & hun baasjes een fijne Kerst en prettige eindejaarsfeesten!