Een relaxed Nieuwjaar voor je viervoeter - Boomy
Word verdeler

Een relaxed Nieuwjaar voor je viervoeter

Vuurwerk, lekker eten en gezelligheid… Wie is daar geen fan van? Helaas zijn de bijhorende harde knallen niet zo goed voor het welzijn van je speelmaatje. Bij Nieuwjaar hoort vuurwerk, maar probeer als goed baasje er zeker voor te zorgen dat je trouwe viervoeter er zo weinig mogelijk last van heeft. Op die manier kunnen jullie toch samen genieten van een fijne oudejaarsavond.

S.O.S. vuurwerk

Hond, kat, paard, … geen enkel dier is fan van vuurwerk. De flitsen, het lawaai en zelfs de geur zorgen voor een angstgevoel waardoor je vriendje wel eens op de vlucht kan slaan. Hoe vermijd je dat jouw trouwe maatje angst ervaart bij vuurwerk? Wij hebben 3 tips voor jou.

Tip 1: zorg voor licht en geluid

Laat het licht aan en sluit de gordijnen wanneer er vuurwerk afgestoken wordt om het effect van de flitsen te verminderen. Zet je radio of televisie aan en sluit ramen en deuren. Zo kan je het ergste lawaai alvast dempen. Blijf zeker in zijn buurt en stel je vriend gerust.

Tip 2: laat hem wennen aan vuurwerk

Sommige dieren raken gewend aan vuurwerk en anderen slaan meteen in paniek. Laat je hond eens geluidsfragmenten horen van vuurwerk en kijk naar zijn reactie. Beloon je vriendje met een lekkere Boomy snack of Boomy snoepje als hij hierop niet bang reageert. Zo leert hij dat hij niet angstig moet zijn voor vuurwerk. Let wel op! Deze tip werkt niet voor elke trouwe viervoeter, want elke hond heeft een ander karakter.

Tip 3: overdrijf niet met troosten

Vaak willen wij ons huisdier troosten als er zich een probleem voordoet. Jouw maatje kan best wel tegen een stootje. Uiteraard mag je hem troosten als hij in totale paniek is. Een heerlijk Boomy snoepje kan soms ook wonderen doen.

Hapjes voor je hond

Is je vriendje toch geen fan van Nieuwjaar? Leg hem dan eens extra in de watten met feestelijke Boomy snoepjes. Een heerlijk geknoopt been of een hertengewei zorgt ongetwijfeld ook voor langdurig kauwplezier.

Een relaxte viervoeter tijdens Nieuwjaar is het doel. Hopelijk helpen onze tips hierbij. We wensen je alvast een gelukkig nieuw jaar toe.