Hoe geef je je hond een glanzende vacht? - Boomy
Word verdeler

Geef je hond een glanzende vacht

Alle honden zijn mooi op hun eigen manier, maar een hond met een glanzende vacht springt vaak extra in het oog. Een glanzende vacht zegt trouwens ook veel over de gezondheid van je hond.

Lees snel verder als je te weten wilt komen hoe je de vacht van je hond best kan verzorgen!

Was je hond regelmatig

Te veel wassen is niet goed omdat je hierdoor de natuurlijke oliën uit de vacht en huid wast. Als je je hond te weinig wast ontstaat er een overschot aan natuurlijke oliën.

Wij horen jou al denken: “wat is dan regelmatig wassen?” Als vuistregel hanteer je best het volgende: was je hond maximaal 1 keer per maand. Heeft je hond heerlijk geravot in het slijk of in een plas? Dan verdient hij uiteraard een extra wasbeurt.

Er bestaan verschillende soorten hondenshampoos. Je hebt er voor puppy’s, langharige honden, kortharige honden,… keuze genoeg dus, ook wat betreft heerlijke geurtjes! Vraag hierover eventueel advies in jouw speciaalzaak. Je viervoeter zal zeker en vast genieten van een heerlijke wasbeurt.

Borstelen

Naast je hond regelmatig wassen is het ook belangrijk dat je hem borstelt of kamt. Vooral als je hond een dikkere/langere vacht heeft is regelmatig borstelen erg belangrijk. Op die manier vermijd je knopen en klitten in de haren die moeilijk te verwijderen zijn. Zorg dat je hiervoor de juiste borstels en kammen in huis hebt, want iedere vacht is anders.

Om de 2 à 3 dagen borstelen zorgt ongetwijfeld voor het beste resultaat. Zo verwijder je de dode huid, losse haren en eventuele opgepikte vuiltjes en krijgt je hond een gezonde glanzende vacht.

Boomy zalmolie

De zalmolie van Boomy is een 100% zuiver natuurproduct en bevat de noodzakelijke omega 3-6 vetzuren. Omega 3 behoort tot de essentiële vetzuren. Dit kunnen wij, mensen én honden, niet zelf maken en moeten we dus binnen krijgen via onze voeding. Omega 3 is goed voor soepele gewrichten en een gezonde vacht, het versterkt het immuunsysteem en werkt ook nog eens ontstekingsremmend. Bovendien is het gunstig voor hart en bloedvaten.

Je kan de Boomy zalmolie gemakkelijk over het voer verdelen met het handige pompje. Heb je een kleine hond volstaat 1 keer pompen. Bij een middelgrote hond raden we aan om 2 keer te pompen en bij grote honden kun je best 3 keer pompen.

Deze 3 tips zorgen er ongetwijfeld voor dat de vacht van je viervoetige kameraad in no time weer aan het glanzen is.

hoe geef je je hond een glanzende vacht