Leer je hond trucjes met Boomy - Boomy
Word verdeler

Leer je hond trucjes met Boomy

Een hond is een gezelschapsdier en het is heel plezierig als je hond reageert op verschillende commando’s en trucjes. Bijna elke hond kan de basiscommando’s ‘zit’, ‘blijf’ en ‘af’ uitvoeren. Met de verschillende beloningsartikelen van Boomy kun je je hond nog andere leuke trucjes leren.

Bij het aanleren van verschillende trucjes is het belangrijk om vaak te oefenen met je hond en voldoende geduld te hebben. Bovendien versterkt dit jullie band onderling. Spreek je hond bemoedigend toe zodat hij aan je enthousiaste stem merkt dat hij het commando goed heeft uitgevoerd.

hoe leer je je honden trucs met Boomy?

Pootje geven

Om je hond ‘pootje geven’ te leren, laat je je hond eerst zitten en dan hou je een Boomy beloningsartikel in je gesloten hand. Je hond zal ruiken dat je iets lekkers vast hebt en zal proberen om dit lekkers uit je hand te slaan met zijn poot. Zodra hij dit probeert, kun je er het commando ‘pootje’ aan koppelen en zijn pootje vastnemen zodat hij weet dat het de bedoeling is dat zijn poot in jouw hand rust. Geef hem het lekkers en herhaal dit een aantal keren achter elkaar, waarbij je regelmatig afwisselt van poot.

Omrollen

Je hond leren omrollen gaat weer een stapje verder. Ga gehurkt bij je hond zitten en geef hem het commando ‘af’. Hou een Boomy beloningsartikel vast bij zijn neus. Draai je hand naar zijn buik zodat hij zich omdraait en draai verder door. Je hond zal je hand volgen en omrollen. Beloon hem dan meteen met het lekkere Boomy snoepje en koppel hier het commando ‘rollen’ aan. Oefen dit regelmatig tot je hond dit volledig onder de knie heeft.

High five

Om de band met je viervoeter nog sterker te maken kun je hem het trucje ‘high five’ aanleren. Zorg ervoor dat je hond eerst zit en laat hem dan aan een snoepje in je gesloten hand ruiken.

Hou dan je hand iets hoger zodat hij deze kan aantikken terwijl je het commando ‘high five’ zegt. Herhaal dit een aantal keren zodat je hond dit trucje helemaal doorheeft.

Waarmee je hond belonen?

Niet elke snack is geschikt om te belonen. Het is de bedoeling dat je hond de snack snel kan verorberen zodat je terug verder kan gaan met het aanleren van het trucje.

Boomy heeft verschillende smakelijke beloningsartikelen in haar assortiment. De populairste zijn de kluifjesmix, de vleestrainers van hert en de jerky rolls duck.

hond trucjes leren met Boomy

De kluifjesmix is een mengeling van 9 verschillende smaken. Deze heerlijke halfzachte snacks zijn ideaal van grootte om trucjes aan te leren.

De Boomy vleestrainers zijn kleine stukjes gedroogde natuursnacks van puur hertenvlees.

Ons jerky assortiment is zeer uitgebreid. Één van de populairste smaken is de jerky rolls duck. Onze jerky sticks kun je gemakkelijk in stukjes breken.

Honden kun je heel veel trucjes aanleren. De sleutelwoorden hierbij zijn liefde, geduld en herhaling. De Boomy beloningsartikelen kunnen je hier alvast mee op weg helpen. Succes verzekerd!