Tekenen dat je hond van je houdt - Boomy
Word verdeler

Tekenen dat je hond van je houdt

Valentijn… de tijd van liefde en geluk. Maar viervoeters kunnen niet praten… hoe weet je dan of ze wel van je houden? We got you! Deze blog vertelt hoe jij kunt zien dat jouw kameraadje stapelgek op je is.

Oogcontact en geeuwen

Wanneer jouw hond diep in je ogen kijkt en naar je blijft kijken, kan dit wel eens betekenen dat hij van je houdt. Wanneer honden oogcontact maken met hun baasjes produceren de hersenen van zowel mens als dier een bepaalde stof nl. oxytocine, ook wel gekend als het liefdeshormoon of knuffelhormoon. Oxytocine zorgt ervoor dat de band tussen moeders en baby’s versterkt en het zorggedrag verder ontwikkelt. Maar het zorgt ook voor een sterke band tussen mensen en honden.

Moet je geeuwen en doet je hond plots mee? Dan is het dikke liefde tussen jullie twee. Honden geeuwen sneller mee met hun baasjes dan met een onbekende persoon. Dit doen ze hoogstwaarschijnlijk uit sympathie en affectie.

Leunen en steunen

Als je viervoeter tegen je aan komt leunen of op je schoot komt zitten is dit een teken dat hij zich volledig op zijn gemak voelt bij jou en je graag ziet. Sommige honden doen dit ook wanneer ze bang of angstig zijn, ze zien hun baasjes dan als een soort beschermer.

Sleepy

Slaapt jouw kleine vriend graag bij je in bed? Of probeert hij dit te doen? Dat wil zeggen dat hij graag bij je is en bij de ‘roedel’ wil blijven. Vergeet niet dat honden vroeger in het wild leefden met hun roedel en dat ze steeds samen sliepen. Het is dus logisch dat jouw viervoeter bij je wil slapen, omdat hij zich comfortabel en veilig bij je voelt.

Welkom thuis baasje

Is jouw kameraadje blij om je te zien als je terugkomt van je werk, of van boodschappen doen? Hij heeft je dan zó hard gemist! Het is logisch dat dit enthousiasme wil zeggen dat jouw kleine vriend écht wel van je houdt.


Schoenen- en sokkendief

Durft jouw geliefde viervoeter al eens je schoenen/sokken/zakdoeken/… te stelen? Honden die van hun baasjes houden, ruiken hun baasjes graag. Dat zou wel eens de reden kunnen zijn waarom hij jouw sokken steelt. Sokken met gaten in zijn natuurlijk allesbehalve leuk (of lekker), geef je kameraadje dan liever een heerlijke kauwstick van Boomy!

Check-up

Is jouw hond niet super aanhankelijk maar komt hij toch regelmatig naar je kijken om te zien of alles in orde is? Of draait hij zich tijdens het wandelen vaak om in jouw richting? Ook dit zijn tekenen dat je kameraadje van je houdt.

Playtime

Brengt je kleine vriend vaak zijn favoriete speeltje naar je toe? Dan wil hij natuurlijk graag met je spelen, want hij vertrouwt je met zijn meest waardevolle en meest geliefde bezitting. Dan moet jij toch wel héél speciaal zijn!

Kwispelen

Iedereen weet dat kwispelende honden, gelukkige honden zijn. Dit is dus ook een teken van affectie tegenover zijn baasje. Is de lichaamstaal van je kameraadje relaxed en kwispelt hij ook nog, maak je geen zorgen, he’s living his best life.

Wij wensen iedereen graag een knuffelige Valentijn!