Tips voor een heerlijk verwendagje - Boomy
Word verdeler

Tips voor een heerlijk verwendagje

Ook honden houden ervan om verwend te worden. Jij trakteert jezelf ook graag op een nieuwe outfit of gelaatsverzorging. Waarom zou je je trouwe viervoeter niet extra verwennen? Je beste vriend staat je immers elke dag al kwispelend op te wachten en loopt je overal achterna voor aandacht.

Honden kunnen je niet vertellen wat ze graag hebben, maar je kan dit wel afleiden uit hun gedrag. Na een heerlijk verwendagje ziet je hond er weer piekfijn uit en zal hij je rijkelijk belonen met knuffels en likjes.

Trimsalon

Misschien is je hond wel ijdel en paradeert hij graag in het rond? Dan zou een bezoekje aan het trimsalon hem deugd kunnen doen. In het trimsalon wordt je hond van kop tot poot lekker verwend.

Met een heerlijk geurende shampoo wordt hij gewassen. Het water, op aangename temperatuur, zorgt voor een zalige massage en goede doorbloeding van de huid.

Je hond wordt netjes gekamd en eventuele klitten worden verwijderd. Afhankelijk van het soort vacht zal er geknipt of getrimd worden. Elk hondenras dient op de gepaste manier behandeld te worden. Zo zal een poedel anders geknipt worden dan een bouvier.

Ook worden de pootjes verzorgd en nageltjes geknipt. De oren van je hond worden proper gemaakt of geplukt. Tot slot gaat men zijn vacht in model föhnen.

En nu is je trouwe viervoeter, met glanzende en gezonde vacht, helemaal klaar voor de volgende halte op zijn verwendagje.

Massage

In het drukke dagelijkse leven krijgt je hond enorm veel prikkels te verwerken. Hierdoor kunnen honden uit balans geraken en dit kun je zien aan zijn gedrag en lichaamstaal. Om je hond helemaal zen te maken kun je hem een massage cadeau doen. Een massagetherapeut ontfermt zich dan over je hond.

Een massage kan een ontspannen gevoel geven en kan er voor zorgen dat stijfheid- en spierspanning verminderen. Bovendien zorgt het voor stressvermindering en een gezondere huid en vacht omdat de bloed- en lymfestroom gestimuleerd worden. Dit zorgt dan weer voor een versnelde afvoer van afvalstoffen.

Na dit verwendagje ziet je hond er weer stralend uit en is hij volledig “zen”. Helemaal klaar om ‘s avonds relaxed met jou naar een film te kijken en te genieten van een lekkere Boomy snack.