Warme zomerdagen - Boomy
Word verdeler

Warme zomerdagen

Het is zomer! Zalig dat warme weer en die lange dagen. Hierdoor kun je lekker veel vrije tijd doorbrengen met je hond in de buitenlucht. Maar hou er dan rekening mee dat je speelkameraadje op vier poten het ook warm kan krijgen. Hij zal ongetwijfeld graag buiten spelen en lange wandelingen maken, maar voor zowel jezelf als je hond is het belangrijk om op tijd de verkoeling op te zoeken.

Hieronder vind je enkele tips zodat je hond niet oververhit geraakt en toch van het warme weer kan genieten.

Plan vooral ’s ochtends en ‘s avonds

Ook tijdens de dag ben je vaak actief bezig, maar op hete zomerdagen is het voor je hond fijner om ’s ochtends of ’s avonds activiteiten te doen. Op het heetste moment van de dag, gedurende de middag, is het vooral tijd voor jullie gezamenlijke siësta!

Zorg voor voldoende vers en koel water

Ben je samen aan het wandelen of ravotten in de tuin? Zorg dan altijd voor voldoende vers en koel water en uiteraard ook iets fris voor jezelf. Wist je dat er tegenwoordig ook handige drinkflessen voor honden bestaan? Deze kan je makkelijk in je tas meenemen en zijn voorzien van een klein drinkschaaltje.

Let op voor hete oppervlaktes

Wie houdt er nu niet van de zon, de zee en het strand? Klinkt als dé perfecte locatie op een warme zomerdag. Voor je trouwe viervoeter is dit echter niet zo want het warme zand voelt onaangenaam aan zijn pootjes.

Kijk ook uit voor warm asfalt. Je hanteert best volgende regel: als je je hand of voeten niet langer dan een paar seconden op het asfalt kan houden is het te warm voor je hond. Even de cijfers: als het buiten 30,5°C is, heeft het asfalt ongeveer een temperatuur van 61,7°C. Veel te warm voor je trouwe viervoeter om op pad te gaan!

Zorg voor koele plaatsen

Ben je in de tuin aan het genieten of aan het werken en is je hond in de buurt? Zorg dan zeker voor een koele plaats of voldoende de schaduw. Sommige honden zoeken deze plaatsen zelf op. Ook als je een terrasje gaat doen en je neemt je hond mee, laat hem dan niet te lang in de zon liggen en zorg voor een heerlijk fris drankje. Uiteraard heeft elke hond een eigen wil, maar koppige honden bijten niet en je hebt alleen maar het beste met hem voor.

De zomerperiode is een fijne en aangename tijd voor (bijna) iedereen. Als je bovenstaande tips in je achterhoofd houdt, zal je hond ongetwijfeld kunnen meegenieten van een zonnige zomer. Enjoy!