Werelddierendag - Boomy
Word verdeler

4 oktober: werelddierendag! Doe jij ook mee?

Honden, katten, hamsters, konijnen, paarden, … Huisdieren worden tegenwoordig als een volwaardig lid van het gezin beschouwd en nemen een belangrijke plaats in in ons leven. We knuffelen hen dagelijks uitvoerig, verzorgen hun vacht en zorgen voor de nodige vaccinaties.  We belonen hen met lekkere snacks, gaan samen wandelen en ravotten of kopen nieuwe speeltjes en volgen de laatste trends wat betreft mandjes, kattenkrabpalen en paardenaccessoires …

Maar niet elk dier heeft zo veel geluk!

Geschiedenis werelddierendag

In 1927 lanceerde Ilse Winter, een Tsjechische dierenliefhebster, het voorstel om één keer per jaar extra aandacht aan dieren te besteden. Margaret Ford, voorzitster van de wereldvereniging van de dierenbescherming, pikte dit idee op en samen stelden ze voor om deze speciale dag te laten samenvallen met de dag waarop de Katholieke Kerk Franciscus van Assisi herdenkt. Franciscus bekommerde zich immers niet alleen om het lot van melaatsen en zwervers maar ook om dieren en planten.

Pas op een internationaal congres in 1929, werd 4 oktober uitgeroepen tot Werelddierendag en in de jaren 30 is dit idee naar ons land overgewaaid.

Nog veel werk aan de winkel

Op 4 oktober staan we wereldwijd even stil bij de verhouding tussen mens en dier, hoe we omgaan met dieren en de natuur en de dierenrechten in het algemeen.

Werelddierendag is dus veel meer dan je huisdier eens extra verwennen met lekkernijen. De bedoeling is om even stil te staan bij de rechten van dieren en de vaak afschuwelijke omstandigheden waarin sommige dieren moeten leven en sterven. Het is belangrijk dat we ons hiervan bewust zijn en ons distantiëren van deze harde en onsmakelijke praktijken. Om die reden zouden de principes van Werelddierendag iedere dag moeten gelden!

Wat kan jij zoal doen op 4 oktober?

Extra aandacht geven aan je huisdier

Door het hele coronagebeuren waren de afgelopen twee jaar niet gemakkelijk. Niet voor ons maar ook niet voor onze dieren. Je vierpotige kameraad werd plots geconfronteerd met een gezin dat verplicht thuis moest werken of thuisonderwijs moest volgen. Aandacht alom, maar ook gedaan met de rust… En dan opeens mogen de kinderen terug naar school en de volwassenen terug buitenshuis werken en is je hond of kat terug alleen thuis.

Reden te meer om op 4 oktober je huisdier extra in de watten te leggen en bijvoorbeeld een ‘huisdierenfeestje’ te geven. Haal wat lekkere Boomy snacks in huis, voorzie extra fris water, koop misschien een nieuwe mand, Droombed of speeltje en plan vooral een leuke tijd vol aandacht voor je viervoeter in.

Goede doelen en gouden mandje

Niet alle dieren hebben het geluk om zoveel liefde, aandacht en snoepjes te krijgen als jouw huisdier. Werelddierendag is een mooie aanleiding om iets te doneren aan het plaatselijke asiel of aan een ander goed doel dat met dierenwelzijn te maken heeft. Op die manier draag je toch een steentje bij. Als je beslist om een huisdier in je gezin op te nemen, kan je er voor kiezen om een ‘gouden mandje’ te bieden aan een dier uit het asiel.

Veggiedagje

Sta je ervoor open om eens een dagje geen vlees te eten? Werelddierendag is hier dan de ideale dag voor. Op een dag dat de dieren centraal staan kun jij het vlees misschien laten staan. En wie weet beslis jij dan om in de toekomst een uitgebreider veggie voedingspatroon te hanteren. Je spaart er niet alleen dieren mee, maar vermindert ook het broeikaseffect én het is een uitstekende zet voor je gezondheid.

Ga erop uit

Trek er op deze speciale dag eens op uit. Ga een wandeling maken in het bos of plan een dagje zee en strand in. Of ga naar een hondenpark waar je hond naar hartenlust kan ravotten. Ook in je directe omgeving zijn er nog genoeg verborgen pareltjes die je nog niet hebt ontdekt met je viervoeter. En… buitenlucht is niet alleen goed voor je huisdier maar ook voor jezelf.

Een extra snack hoort er ook bij

Wij, bij Boomy, geven onze huisdieren niet alleen extra veel liefde die dag, maar we verwennen onze honden ook met een paar extra snacks. Om jullie viervoeter ook te laten meegenieten van deze mooie dag hebben wij verschillende producten in voordeelverpakkingen gestoken. Deze zijn, enkel met Werelddierendag, te verkrijgen bij een Boomy verdeler in uw buurt. Zo krijgt jouw hond zeker de culinaire aandacht die hij verdient.

Het hele Boomy-team wenst jullie alvast een fijne Werelddierendag!

Tot slot nog even dit

Wil je jouw hond, kat, paard of ander huisdier nog eens extra in de kijker zetten? Post dan zeker een (gekke) foto op de Boomy club op onze website en wie weet komt je beste vriend binnenkort wel tevoorschijn op onze socialmediakanalen of zit er een kleine verrassing bij je in de bus.

~ all animals deserve a chance to live and be loved ~