Zorgeloos het nieuwe jaar in met je viervoeter - Boomy
Word verdeler

Zorgeloos het nieuwe jaar in met je viervoeter: Gouden tips om je kat, hond en paard te beschermen tegen vuurwerk

Met de feestdagen in zicht, kijken velen van ons uit naar gezellige momenten, knusse bijeenkomsten en natuurlijk het spectaculaire vuurwerk om het nieuwe jaar te verwelkomen. Terwijl wij genieten van deze festiviteiten, ervaren onze harige vrienden vaak angst en stress, vooral door het luide en onverwachte geluid van vuurwerk. In deze blog delen we waardevolle tips om je kat, hond en paard te beschermen en ze een rustig en veilig nieuwjaar te bezorgen.

Creëer een veilige binnen omgeving

Zorg ervoor dat je huisdieren tijdens het vuurwerk binnen zijn. Creëer een veilige en comfortabele ruimte waar ze zich kunnen terugtrekken en zich beschermd voelen.

Sluit ramen en gordijnen om het geluid en het felle licht van het vuurwerk te verminderen.

Maak gebruik van witte ruis of kalmerende muziek

Witte ruis of kalmerende muziek kan helpen om het geluid van vuurwerk te maskeren en je huisdieren gerust te stellen.

Overweeg het gebruik van speciale pet-friendly muziektracks die zijn ontworpen om angstige huisdieren te kalmeren.

Oefen met geluidstraining

Begin enkele weken voor oud en nieuw met geluidstraining om je huisdieren te laten wennen aan vuurwerkgeluiden. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld geluidsopnames van vuurwerk, beginnend met een laag volume en geleidelijk toenemend.

Blijf kalm en rustig

Huisdieren kunnen de emoties van hun eigenaren oppikken. Blijf rustig en kalm, geef je huisdieren het vertrouwen dat alles in orde is. Vermijd het straffen van je huisdieren als ze angstig reageren; dit kan de angst alleen maar verergeren.

Identificatie en chippen

Zorg ervoor dat je huisdieren gechipt zijn en dat hun identificatiegegevens up-to-date zijn. Mocht een huisdier toch ontsnappen door angst, dan vergroot dit de kans op een snelle hereniging.

Raadpleeg een dierenarts

Als je huisdier extreem angstig is, overweeg dan om advies in te winnen bij een dierenarts. Er zijn medicijnen en supplementen beschikbaar die kunnen helpen bij het verminderen van angst.

Het beschermen van je huisdieren tijdens het nieuwjaarsvuurwerk vereist wat voorbereiding en aandacht, maar het is zeker de moeite waard om hun welzijn te waarborgen. Met deze tips kun je ervoor zorgen dat je kat, hond en paard comfortabel en veilig het nieuwe jaar in gaan, terwijl jullie samen genieten van de feestdagen. Onthoud dat elke huisdier uniek is, dus observeer hun reacties en pas je aanpak zo nodig aan. Boomy wenst jullie een nieuwjaar vol vrolijkheid en veiligheid voor jou en je harige vrienden!