Boomy and beyond: Hoe jouw harige vriend een positieve knal geeft aan je leven! - Boomy
Word verdeler

Boomy and beyond: hoe jouw harige vriend een positieve knal geeft aan je leven!

Je trouwe viervoeter heeft meer positieve invloed op je leven dan je denkt. Mensen met een huisdier hebben minder last van angst, somberheid en zijn over het algemeen zekerder over zichzelf. Verder zorgt een huisdier voor animatie, gezelligheid en een vriend(in) voor het leven. Een huisdier steunt je onvoorwaardelijk en oordeelt niet over jou. Of je nu een slechte dag of een goede dag hebt gehad op het werk, je huisdier zal altijd met een kwispelende staart of een spinnend geluid jou enthousiast begroeten.

Bewegen met een vriend voor het leven

Een huisdiereigenaar is vaak veel actiever dan iemand die geen huisdier heeft omdat jouw kleine blaffertje moet wandelen, of de kleine tijger wil spelen en zijn of haar dagelijkse portie brokken nodig heeft. Fysieke activiteit is gezond, onderzoek wijst uit dat mensen met een huisdier over het algemeen een lager vetpercentage en lagere cholesterol hebben. Ook moeten huisdiereigenaars gemiddeld minder vaak naar de dokter, een onverwacht extra voordeel aan je trouwe viervoeter. Het stressniveau van “pawparents” is lager dan degenen zonder huisdier, al hebben we soms heel veel stress wanneer Pluto weer een bruine verrassing achterlaat op het tapijt.

De plicht roept en je huisdier snoept

Voor een huisdier zorgen is heel nuttig omdat het je verantwoordelijkheid aanleert. Een huisdier is ongeveer even hulpbehoevend als een kleuter.  Huisdieren hebben hun specifieke behoeftes, net zoals kinderen moeten ze ook eten, drinken, bewegen, aandacht krijgen, affectie, en verzorging hebben. De vriendschap, liefde en gezelligheid die daarbij komt kijken is onbetaalbaar.

Je furryfriend maakt je gelukkiger

Je donzige vriend knuffelen en aaien maakt het verbindingshormoon oxytocine aan dat je zenuwstelsel ontspant. Daarnaast zorgt het aaien van je “pawfriend “voor een lagere bloeddruk en hartslag. De fysiologische voordelen zijn dus groot. Fun fact: er zijn er ook mentale voordelen verbonden aan het houden van een huisdier.  “Pawparents” voelen zich over het algemeen mentaal gelukkiger. Met een huisdier leg je ook makkelijker contact met de buitenwereld.  Dus volgende keer dat je voorbij je crush wandelt zorg je er best voor dat je trouwe viervoeter aan je zijde is. Hij stuurt jou in de goede richting, een echte wingman.

Psychologische voordelen

Kinderen die opgroeien met een huisdier hebben over het algemeen meer zelfvertrouwen, medeleven en verantwoordelijkheidsgevoel. Een kind dat opgroeit in de buurt van een kat of hond, of eender welk huisdier, heeft een sterkere sociale ontwikkeling. Een huisdier is dus ook een investering in de ontwikkeling van jouw kapoen. Daarnaast beleven “pawparents” meer avonturen en lachen ze vaker wat ook weer een positieve invloed heeft op het stressniveau.

Jouw huisdier belonen, na een super speels avontuur, dat doe je natuurlijk met een sappige Boomy snack.