De winter staat voor de deur - Boomy
Word verdeler

De winter staat voor de deur

De bomen zijn kaal, de dagen worden korter, de temperatuur daalt… Kortom de winter staat voor de deur. Wij beschermen ons tegen de kou door ons warm te kleden of de verwarming een graadje hoger te zetten. Maar hoe bescherm je je hond tegen de kou?

Zichtbaarheid

’s Avonds als het donker is staat je hond ook met zijn riem klaar om te gaan wandelen. Daarom is het belangrijk dat jullie beiden zichtbaar zijn in het verkeer. Niet alleen jij kan een fluohesje dragen, maar ook voor je hond bestaan er verschillende mogelijkheden. Zo zijn er ‘hondenfluohesjes’ en halsbanden die licht geven. Zo schitteren jullie beiden tijdens een avondwandeling.

Let op met strooizout

Wist je dat strooizout giftig kan zijn voor je hond als hij het binnenkrijgt? Maak daarom na het wandelen zijn vacht steeds droog met een handdoek zodat hij het zout niet uit zijn vacht kan likken. Veeg ook altijd zijn pootjes goed af. Om irritatie en kloven aan de voetzooltjes te voorkomen kun je deze eventueel voor de wandeling insmeren met vaseline.

Let ook steeds op voor een bevroren vijver of waterplas. Laat je hond hier niet zomaar over lopen want je weet niet of het ijs voldoende dik is.

Zorg voor voldoende water

In de winter heeft je hond een dikkere vacht om zichzelf warm te houden. De luchtvochtigheid ligt tijdens vorst laag waardoor het lichaam van je hond meer vocht nodig heeft. Zorg daarom steeds voor voldoende water en verschoon zijn drinkbak regelmatig om bacteriën te vermijden. Zorg er ook voor dat een drinkbak die buiten staat steeds vorstvrij is.

Onderkoeling

In België zal je hond niet snel onderkoeld raken. Maar voor wie een lange wandeling in de kou, regen of sneeuw maakt is het wel belangrijk om goed op je hond te letten. Als hij het te koud krijgt wordt hij lusteloos, gaat hij rillen en gaat z’n hartslag omlaag. Breng hem dan onmiddellijk naar een warme ruimte en geef hem eten en drinken.

Vergeet zeker geen smaakvolle Boomy snacks mee te nemen tijdens jullie uitje.

En denk eraan: in een geparkeerde auto wordt het net zo koud als buiten, maar je hond kan zich niet bewegen. Laat je hond dus niet achter in de auto.

Na een deugddoende wandeling in de kou kan je hond heerlijk nagenieten op een lekker warm Droombed.

Het kan zeker geen kwaad om je hond een extra voedingssupplement te geven. Boomy heeft vloeibaar schapenvet en zalmolie in haar assortiment. Het draagt bij tot een glanzende vacht en gezonde huid. Ook ondersteunt dit het immuunsysteem. Beide supplementen kunnen het hele jaar door gegeven worden.

Maar het is vooral belangrijk om te genieten met je hond, ook tijdens de winter.