Honden in functie - Boomy
Word verdeler

Honden in functie

Als baasje ga je waarschijnlijk elke dag werken. Maar heeft jouw viervoeter ook een job? Niet alleen mensen, maar ook honden spelen een rol op de arbeidsmarkt. Zo zijn er verschillende hondenjobs waarin jouw speelmaatje het verschil kan maken.

Politiehond

De dapperste viervoeters onder ons kiezen voor een job als politiehond. Zij helpen de orde handhaven en doen boeven bibberen. Een leuk wist-je-datje: zo kan bijvoorbeeld een brandhaarddetectiehond de meest gebruikte producten terugvinden die brand versnellend werken. Deze trouwe viervoeters hebben echt wel een goede neus!

Assistentiehonden

Epilepsie- of waarschuwingshond

Heb jij eerder een behulpzaam maatje? Dan kan hij misschien epilepsiehond worden. Deze honden helpen mensen met epilepsie zowel voor, tijdens als na de aanval. Ze voelen namelijk een aanval aankomen en hebben geleerd hun baasje of iemand in de omgeving te waarschuwen. Op die manier kunnen ze letsels voorkomen. Deze trouwe viervoeters bieden dus rust en veiligheid.

Blindengeleidehond

Blindengeleidehonden helpen mensen die niet goed zien of blind zijn. Deze maatjes zijn de ogen van hun baasje. Ze assisteren hen namelijk bij het ontwijken van obstakels en zorgen ervoor dat ze nooit meer alleen zijn. Wist je dat een blindengeleidehond gemiddeld na 8 jaar op pensioen gaat?

Hulphond

Deze honden zijn een kei in het helpen van mensen met motorische problemen. Zo kan hij bijvoorbeeld voor iemand die in een rolstoel zit, een sleutelbos of een zakdoek oprapen die op de grond gevallen is. Hulphonden zijn echt onmisbaar voor baasjes met een motorische beperking.

Therapiehond

Therapiehonden zijn ideale honden om hun baasje bij te staan bij emotionele en sociale behoeften. Ze kunnen bijvoorbeeld kinderen met autisme helpen bij het leggen van contacten. Ook in een bejaardenhuis kunnen deze honden het verschil maken en doen ze de oudjes helemaal opfleuren.

Wist-je-datje: assistentiehonden herken je aan hun gekleurd hesje of beugel.

Office dog

Mist jouw viervoeter je tijdens je werkdag? Hier is de oplossing: neem je hond gewoon mee naar het werk. Jouw maatje zorgt ervoor dat niet alleen jij, maar ook je collega’s een sfeervolle werkdag tegemoet gaan. Hij zorgt voor minder stress, een positieve werksfeer en een leuke afleiding af en toe.

Wist je dat een office dog voor de ideale mental break zorgt? Je trouwe maatje wil natuurlijk graag zijn dagelijkse ommetjes doen. Tijdens deze momenten onderbreek jij even je werk en kan je na een wandeling met frisse moed herbeginnen.

Onze viervoeters maken op allerlei manieren het verschil. Ze helpen als assistentiehond, maar zorgen ook voor gezelschap als huisdier. Wat is de ideale job voor jouw hond?