Is fruit gezond voor een hond? - Boomy
Word verdeler

Home | Blog | Algemene informatie | Is fruit gezond voor mijn hond?

Is fruit gezond voor mijn hond?

Natuurlijk willen we allemaal hetzelfde voor onze lieve viervoeters; dat ze gezond en gelukkig zijn. Wel, voeding bepaalt grotendeels de gezondheid van je hond en liefde gaat door de maag!  Een vraag die wel eens gesteld wordt is of fruit eigenlijk wel goed is voor een hond.

In deze blog bespreken we alles wat je hierover moet weten.

De voordelen van fruit

Tegenwoordig is er wel eens discussie of fruit überhaupt gezond is voor de mens omdat het zoveel suiker bevat. Het antwoord is ja, fruit bevat natuurlijke suikers en is gezond als je het eet met mate en niet overdrijft. Maar dit geldt voor de mens, hoe zit het met de hond?

Goed nieuws! De meeste fruitsoorten bieden gelijkaardige voordelen voor jouw beste vriend.  Het meeste fruit bevat veel antioxidanten, deze maken de vrije radicalen in de cellen van jouw hond onschadelijk. Zo blijft je hond langer gezond en dat willen we natuurlijk allemaal.

is fruit gezond voor hond?
is fruit gezond voor hond

Welke fruitsoorten zijn dan gezond?

Bijna alle fruitsoorten zijn goed voor je hond. Let er wel op dat fruit slechts een aanvulling is op de dagelijkse voeding en geen maaltijd op zich. Zoals alle andere snacks mag ook fruit maar met mate gegeven worden.

  1. Bananen

Bananen zijn goed voor je hond want ze bevatten kalium en vitamine B6. Kalium verlaagt de bloeddruk en vitamine B6 zorgt voor een goede weerstand en verbetert de spijsvertering. Wist je dat er in Boomy Food Adult ook banaan zit?

  1. Aardbei

Aardbei zit vol antioxidanten. Dit helpt het immuunsysteem van je hond te versterken.

  1. Ananas

Ananas is door haar antioxidanten en enzymen erg goed voor de spijsvertering. Let op; ananas bevat vrij veel suiker, dus zeker honden met een kilootje meer eten er best niet te veel van.

  1. Blauwe bessen

Blauwe bessen zitten bom vol antioxidanten. Bovendien werken ze ook nog eens ontstekingsremmend. Ideaal dus voor oudere honden die worstelen met gewrichtspijn.

Welk fruit helemaal niet?

Je kan het beste kersen volledig vermijden. Het vruchtvlees kan geen kwaad, maar de pit en de blaadjes zijn zeer giftig voor de hond. Voorkomen is beter dan genezen!

Pas op met pitten

Het is belangrijk dat je let op de pitten. Hiermee bedoelen we de pitten in het klokkenhuis van een appel, de pitten in druiven,… Deze pitten zijn namelijk giftig voor je hond en kunnen leiden tot gezondheidsproblemen.

Allergieën

Net zoals mensen kunnen honden ook allergisch zijn. Als je je hond voor het eerst een nieuwe fruitsoort laat proberen, controleer dan achteraf op allergische reacties zoals jeuk, huiduitslag of spijsverteringsproblemen.

Conclusie

Dus de meeste fruitsoorten zijn gezond, ook voor je hond. Vermijd echter wel kersen en pitten en let op mogelijke allergieën. Verder kan je fruit op een verantwoorde manier toevoegen aan het dieet van je hond. Smullen maar!

Raadpleeg altijd je dierenarts als je twijfelt over het geven van bepaalde voedingsmiddelen aan je huisdier.

Terug naar overzicht

Join the Boomy Club

Enkele kiekjes van onze pawfriends.

boomy club

Diesel

boomy club

Vic

boomy club

Beaux

boomy club

Talya

boomy club

Luna,Rex, Umi, Bowie

boomy club

Aster

boomy club

Nina

boomy club

Bengel

boomy club

Pluto

boomy club

Shadow

boomy club

Nami

boomy club

Happy

boomy club

Jan

boomy club

Babs

boomy club

Dina

boomy club

nya

boomy club

Lola