Leer je puppy een eerste commando - Boomy
Word verdeler

Leer je puppy een eerste commando

Een puppy in huis brengt leven in de brouwerij. Zodra je puppy zindelijk is, kun je starten met het aanleren van commando’s en leuke trucjes.

Pups hebben een natuurlijke aanleg om snel dingen te leren. Dit is ook de reden waarom je best met je hond naar de hondenschool gaat wanneer hij nog klein is. Dan pikt hij de dingen snel op en zie je veel vooruitgang. Training is een belangrijk aspect in de opvoeding van je puppy. Zo weet hij perfect aan welke regels en gewoonten hij zich dient te houden in je gezin.

Een commando onder de knie krijgen vraagt vooral veel geduld, liefde en herhaling. Je puppy is nog klein en kan zijn aandacht niet lang vasthouden. Om je puppy niet uit te putten kun je best kortere periodes oefenen en dit regelmatig herhalen. Werk tijdens de korte trainingen met kleine snoepjes. Het is niet de bedoeling dat ze als snel “vol zitten” of buikpijn krijgen door de vele trainingen natuurlijk.

Vaak begin je met het commando ‘zit’. Maar hoe leer je je puppy dit nu precies? Hou steeds iets lekkers bij de hand zoals de beloningsmix van Boomy. Deze halfzachte snacks zijn de ideale beloning. Je hondje knabbelt er niet lang op en kan zich dus snel terug focussen op het commando.

Hou de smaakvolle beloningsmix voor de neus van je puppy en til de snack boven zijn hoofd. Hierdoor maan je je puppy aan om te gaan zitten. Terwijl je puppy gaat zitten, kun je het commando ‘zit’ uitspreken en de snack enthousiast aan je puppy geven. Herhaal dit enkele keren zodat hij weet wat het commando ‘zit’ betekent. Wanneer je puppy dit commando onder de knie heeft, kun je starten met een volgende opdracht.

Let wel op dat de woorden die je gebruikt niet te hard op elkaar lijken qua klank. Zitten en liggen klinken bijna hetzelfde. Gebruik dan liever het commando “zit” en bijvoorbeeld “af”.

Spelen

Commando’s leren is belangrijk, maar je puppy heeft nog voldoende rust nodig. Na zijn dutje wil hij niets liever dan met jou spelen. Zo kunnen jullie samen verstoppertje spelen, een snoepjeszoektocht houden en heerlijk ravotten in de tuin.

Spelen en bewegen is niet alleen goed voor je puppy, maar ook voor jezelf. Zo blijven jullie beiden actief en gezond. Puppy’s die naar je happen kan je tijdens het spelen er op attent maken dat dit niet acceptabel is.

Samen spelen versterkt ongetwijfeld jullie band.

Tot slot

De meeste commando’s kun je zelf leren aan je puppy. Maar je kan er ook voor kiezen om met je hondje naar de puppyklas te gaan. Hier leert hij omgaan met andere honden en krijg jij tegelijkertijd professioneel trainingsadvies. De oefeningen die je in de puppyklas leert kun je zeker thuis herhalen.